Kidnappare kan lätt ta din digitala information med hjälp av en av de mest fruktade typer av skadlig kod: Ransomware. Cyber-brottslingar förlitar sig mer och mer på dessa skadliga program för att blockera våra datorer. Nu är de efterfrågar större mängder pengar om du vill att de ska "ge tillbaka" tillgång till din hårddisk.

De förluster som det medför vid en attack av detta slag kan vara enorma för ett litet företag vilket är varför det är viktigt att ha ett grundläggande skydd som skyddar din och företagets data i denna typ av situation. Först för att förhindra dessa typer av attacker, och sedan för att bekämpa dem.

Vi har förberett en guide med viktiga saker som du behöver vara medveten om.

Glöm inte grunderna.
Att ignorera någon av de "enkla" åtgärder, som kan vara dödlig för företagets säkerhet. Till exempel, om du tillåter företagets anställda att öppna e-postbilagor som innehåller körbara filer (som en PDF eller Word-dokument med ett klickbart spårningsnummer för en leverans), då du öppnar dörren för cyberattacker.

Kom ihåg att "mänskliga faktorn".
Människor är ditt företags svagaste länk när det gäller säkerhet, eftersom det är oftast mycket lättare att lura än en dator med antivirusprogram. Det är viktigt att du ger ditt företag rätt kompetens(till exempel lära dem hur man känner igen ett misstänkt e-post). Dina anställda kan vara ditt företags bästa skydd mot Ransomware, eller de kan vara det svarta hålet din organisation faller in.

Gör en inventering av alla företagets hårdvara och mjukvara.
Om något får oss att växa misstänksamma mot en potentiell attack, är det viktigt att veta vad "det" är och var vi kan hitta "det". Hur snabbt kan du reagera på en incident kommer till stor del att bero på hur lång tid det tar att hitta de drabbade datorer och system.

Säkra upp företagetsnätverk, eller med andra ord, dela företagets nätverk i områden med olika säkerhetsprofiler. Tillämpa interna regler för att definiera vilken typ av kommunikation som kan utbytas mellan dessa grupper och de privilegier de har under vissa händelser, i syfte att undvika större problem.

Säkerheten för våra företagsnätverk är inte det enda vi behöver oroa sig för. Varje dator (datorer, surfplattor, mobiler...) som används av anställda i organisationen måste skyddas eftersom de är både en startpunkt och ett första försvarslinje mot alla typer av infektioner. Till exempel när en bärbar dator ansluter från ett externt nät som inte tillhör företaget, är risken för infektion multiplicerat. Vi måste förbereda oss.

Köp en bra säkerhetslösning för ditt företag.
Se till att ständigt uppdatera dina definitionsdatabaser kommer du sannolikt snabbare kunna detektera alla slags hot, även några av de nyaste.

Hör av er så kan vi komma ut till er och berätta mer hur vi kan säkra upp er miljö mot framtidens hot eller om du bara vill att vi gör en kostnadsfri kontroll av hur din IT miljö ser ut idag.

Ring oss på 08-410 91 000 eller kontakta oss via knappen nedan.